Близько трьох десятків старшокласників міста і району долучилися до онлайн-змагань, які проводили викладачі альма-матер

Факультет технологічної і математичної освіти > Новини кафедри математики, інформатики і методики навчання > Близько трьох десятків старшокласників міста і району долучилися до онлайн-змагань, які проводили викладачі альма-матер

У січні, під час зимових канікул, кафедрою математики, інформатики та методики навчання ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» для старшокласників міста Переяслава і району були проведені онлайн-змагання з математики за допомогою сучасних вебінструментів формування та оцінювання знань, зокрема Quzizz. Переваги сучасних інформаційних технологій полягають у тому, що такі змагання можна проводити незалежно від локації учасників. Відтак, близько трьох десятків учнів 10-11 класів навчальних закладів міста і району добровільно долучилися до цього інноваційного заходу.

22 січня 2020 року представники кафедри математики, інформатики та методики навчання, а саме перший проректор університету, кандидат педагогічних наук, доцент Валерій Хомич, завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент Лариса Шевчук, заступник завідувача кафедри, старший викладач Роман Бобовський, кандидат педагогічних наук, доцент Петро Довбня, старший викладач Еліна Пилипчук , вже офлайн зустрілися з учасниками змагань задля нагородження.

Перед початком відзначення перший проректор університету Валерій Хомич наголосив, що 2020 рік оголошено роком математичної освіти в Україні, і дуже добре, що кафедра математики, інформатики та методики навчання, за ініціативи доцента Петра Довбні, розпочала його саме з такого чудового заходу, який підніматиме престиж математичної освіти, зацікавлюватиме учнів математикою та новітніми інформаційними технологіями навчання. Валерій Феодосійович зауважив, що університет у Переяславі і надалі залишатиметься осередком культури й освіти Переяславщини та завжди охоче прийматиме обдаровану молодь у своїх аудиторіях.

Перший проректор нагородив переможців та призерів турніру грамотами. У математичних змаганнях перемогла команда Переяславської гімназії (Марина Бойко, Олександр Дудка, Данило Гоцький, Богдан Юрченко); друге місце в команди ЗОШ №1 (Владислава Бондаренко, Ірина Зінченко, Юлія Кирдода, Вероніка Курбатова, Аріна Войтіхова), а третє місце виборола збірна команда ЗОШ №3 і ЦПТО (Денис Костенко, Владислав Левченко, Ілля Шульга).

Також були вручені подяки командам ЗОШ №2 (Павло Домантович, Аліна Дуда, Анастасія Одинець, Альона Марченко, Єва Недільченко), ЗОШ №7 (Андрій Таранушенко, Олександр Железняк, Данило Шейко), ліцею-інтернату «Патріот» (Анастасія Гопанчук, Вікторія Безнісько, Валерія Соломаха, Ярослав Ретунський, Анна Чепурна) та збірній команді Стовп’язького НВО і ЗОШ №5 (Юлія Бойко, Іван Даниленко, Сергій Разманов, Владислава Гура).

Грамоту за персональне І місце отримала учениця 11 класу ЗОШ №1 Ірина Зінченко, другою стала учениця 11 класу гімназії Марина Бойко, а третім – одинадцятикласник гімназії Богдан Юрченко.

Підсумувала змагання учениця Марина Бойко, яка від імені всіх учнів подякувала університету і особисто доценту Петру Довбні за організований захід. Вона зазначила, що учнівському товариству було дуже приємно не лише брати участь у змаганнях, а й отримати за це нагороди! Марина висловила сподівання, що надалі буде ще більше різних заходів такого формату, у яких учні здобудуть нові перемоги. У свою чергу, принагідно, Петро Іванович зауважив, що це були перші онлайн-змагання серед школярів, які організувала кафедра математики, інформатики та методики навчання, а тому їх сьогоднішні учасники вже ввійшли в історію започаткованої традиції, яка буде продовжуватися, а контингент учасників заплановано розширювати не лише за рахунок учнів Переяславщини та всієї України, а й їхніх батьків, адже популяризація математичних знань та престиж математичної освіти має бути основою інтелектуалізації українського суспільства.

Прес-центр кафедри математики, інформатики та методики навчання

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Leave a Reply