«Цифрові технології в дистанційному навчанні»: розпочалася реєстрація на другий модуль онлайн-курсів підвищення кваліфікації

Факультет технологічної і математичної освіти > Анонси факультету > «Цифрові технології в дистанційному навчанні»: розпочалася реєстрація на другий модуль онлайн-курсів підвищення кваліфікації

Якщо Ви і досі не в достатній мірі оволоділи засобами дистанційного навчання то кафедра математики, інформатики та методики навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі запрошує всіх педагогічних, науково-педагогічних та інших працівників закладів освіти до реєстрації на другий модуль курсів підвищення кваліфікації «Цифрові технології в дистанційному навчанні», який вже традиційно проходитиме за допомогою сервісу Google Classroom. Після проходження онлайн-курсу, кожен учасник отримає сертифікат про підвищення кваліфікації на 30 год.

Період проведення: 28.09.–02.10.2020 р.

Робоча мова: українська. Форма участі: дистанційна. Загальний обсяг: 30 годин. Вартість: 400 грн.

У процесі проходження онлайн-курсу «Цифрові технології в дистанційному навчанні», ми разом з вами попрацюємо у таких напрямках:

  1. Використання інструментів спілкування в онлайн режимі.
  2. Платформи та сервіси дистанційного навчання. Онлайн-комунікації дистанційного навчання. Огляд технологій дистанційного навчання. Основні принципи створення завдань та проведення дистанційного навчання за допомогою сервісу Google Classroom.
  3. Системи та технології пошуку професійно-орієнтованих інформаційних ресурсів. Популярні пошукові системи України та світу. Ознайомимося з основними способами підвищення ефективності пошуку в системі Google.
  4. Використання хмарних сервісів у дистанційному навчанні. Сервіси Google. Переваги хмарних технологій в освітньому процесі. Хмарні сервіси та сховища.
  5. Використання програмно-педагогічних засобів при створенні інтелектуальних карт знань. Технологія побудови інтелектуальних карт знань. Огляд програм для побудови інтелектуальних карт знань. Принципи роботи в програмі Mindjet MindManager.
  6. Використання програмно-педагогічних засобів при створенні скріншотів, відео занять і запису екрану в освітньому процесі. Відомості про програмно-педагогічні засоби створення скріншотів. Основи роботи в TechSmith Snagit та графічному редакторі.

У ході участі в онлайн-курсі Ви не лише значно поліпшите власний рівень оволодіння ІКТ-технологіями в освітньому дистанційному процесі, а й навчитеся ефективно використовувати онлайн-комунікації у дистанційному навчанні, зможете реалізувати освітній процес з допомогою платформ дистанційного навчання. Крім того, під час курсу будуть надані науково-педагогічні програми (зокрема TechSmith Snagit і Mindjet MindManager), онлайн-сервіси Google (DocsSheetsSlidesDrawingsCalendarFormsDriveGmail)  та засоби організації занять у відео режимі (ZoomSkypeMicrosoft TeamsCISCI WebexGoogle DuoGoogle Meet та інші) для реалізації процесу проходження онлайн-курсу.

Отож, не зволікайте, і просто зараз реєструйтесь на курси тут. Реєстрація триватиме до 26 вересня 2020 року!

!!! Учасникам обов’язково слід мати обліковий запис Google (Gmail) !!!

Контактні особи:

Шевчук Борис Вікторович – кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри математики, інформатики та методики навчання: +38 (093) 806-84-58; +38 (066) 227-64-37; sh.bera04@gmail.com.

Луцик Оксана Олександрівна – керівник відділу освітнього менеджменту та профорієнтаційної діяльності: +38 (093) 986-11-43; + 38 (096) 703-12-71; moderator.phdpu@gmail.com.

Прес-служба університету

Leave a Reply