Факультет технологічної і математичної освіти > Новини кафедри математики, інформатики і методики навчання > У рамках «Pereiaslav AbitFest 2022» Олексій Гончаренко ознайомив вступників з перевагами навчання на ФТМО

Якщо ти маєш хист до математики і, тим більше, на «ти» з комп’ютерною технікою й технологіями, і якщо ти справді вмієш давати лад найрізноманітнішим прикладам та творити диво із підручних матеріалів, відмінно знаєш правила безпеки поводження з ними, факультет технологічної і математичної освіти пропонує тобі здобувати фах спеціаліста з охорони праці, математика чи фахівця з трудового навчання й технологій.

На початку травня вперше в історії Університету Григорія Сковороди в Переяславі на youtube-каналі закладу відбувся День відкритих дверей, який задав відлік фестивалю «Pereiaslav AbitFest 2022» – серії профорієнтаційних заходів. До цієї події долучився і доктор історичних наук, професор, декан факультету технологічної і математичної освіти Олексій Гончаренко.

Перш за все, Олексій Миколайович відмітив, що факультет технологічної і математичної освіти займає важливу роль у процесі підготовки спеціалістів для системи закладів загальної, професійної та фахової передвищої освіти, а саме: вчителів трудового навчання та технологій, математики, а також педагогів професійного навчання (охорони праці).

За словами декана, роль і значення підготовки спеціалістів саме цих профілів є важливим завданням. Адже від якості їх фахової підготовки залежить готовність молодого випускника в оволодінні майбутньою професією, здатність інтегруватися на сучасному ринку праці.

«Знання із технологій виробництва, уміння працювати із технікою, технічними пристроями та устаткуванням, читати елементарні креслення знадобляться і у військові, і у мирні часи. Це завдання покладається на майбутніх вчителів трудового навчання та технологій. Те ж саме стосується і майбутніх вчителів математики. Не буду переконувати Вас у тому, що поза елементарними компетентностями випускників закладів освіти із цього шкільного предмету неможливо користуватись надбаннями сучасного виробництва та військового озброєння. А от безпечність праці людей у мирні часи та особливо у військовій сфері мають забезпечити викладачі курсу «Охорона праці. На факультеті для цього створені усі відповідні умови: кваліфіковані кадри, матеріально-технічне забезпечення. Тож запрошуємо Вас стати студентами нашого факультету» – наголошує Олексій Гончаренко.

Перевага цього факультету – у молодому викладацькому колективі, у нових та нестандартних підходах до організації навчального та позанавчального процесів. І якщо ти й надалі хочеш узагальнювати і виділяти важливе; аналізувати і систематизувати; знаходити закономірності та встановлювати причинно-наслідкові зв’язки; мислити логічно, стратегічно і абстрактно, тоді ми чекаємо тебе в нашій родині.

 

Пресцентр факультету технологічної і математичної освіти