Факультет технологічної і математичної освіти > Новини кафедри теорії і методики технологічної освіти та комп’ютерної графіки > «В’язання для мене не заробіток, а відпочинок»: студентка Олена Шваб виготовляє різноманітні вироби гачком

Ні для кого не секрет, що творчість допомагає психологічно розвантажуватися навіть у найтяжчі часи. Незалежно від віку людини, така діяльність заспокоює, знімає стрес та допомагає відволікатись від жахів, які ми, на жаль, зараз змушені бачити щодня. А якщо творчість – ваше хобі з дитинства, то й поготів.

Студентка І року навчання ОР «Магістр» факультету технологічної і математичної освіти, спеціальності «Середня освіта (трудове навчання та технології)» Олена Шваб виготовляє різноманітні цікаві речі гачком для себе, рідних та всіх охочих придбати ексклюзивну річ. Своїм досвідом майстриня вирішила поділитися зі сковородинівцями.

Розповідає, що вперше познайомилася з гачком ще у молодшій школі, у цьому мені допомогла вихователька групи продовженого дня. Її захоплювали в’язані вироби.

«Першими моїми роботами були серветки, які я подарувала своїм рідним. У старшому віці я почала відвідувати різні гуртки, де пробувала в’язати іграшки й одяг гачком і спицями, подобалося плести у техніці макраме. Мама казала, що це у мене від бабусі, яка була дуже творчою і талановитою. Вона теж в’язала гачком і плела руками, її роботи були дуже гарними.

Час ішов, змінювались інтереси і настрої, з’являлося багато справ, навчання, робота, заміжжя, материнство і моє хобі загубилося у вирі  мого життя. Але три роки тому, листаючи стрічку у соціальній мережі мені зустрілась сторінка талановитої майстрині. Листаючи фото з її роботами, я подумала, що теж так зможу» – говорить Олена та додає, що наступного дня після роботи відразу помчала до магазину, купила гачки і нитки. Приїхавши додому, відразу сіла в’язати. У допомогу їй прийшов інтернет. Велика кількість ідей, зразків, майстер-класів – хотілось зробити все і відразу. Не все виходило з першого разу, але її це не зупиняло – розпускала і починала заново.

«Зараз у мене багато робіт, зв’язаних для себе, для друзів і на замовлення. Корзинки, сумочки, капелюшки, вироби для декору з різних матеріалів, різних розмірів і кольорів з’являються у результаті моєї творчості і натхнення. В’язання для мене не заробіток, а відпочинок, натхнення і «заспокійливе». Коли ти щось робиш, роби це з любов’ю та задоволенням, і тоді зможеш досягнути бажаного результату» – підкреслює Олена Шваб.

Ознайомитися з роботами Олени можна на її сторінці в Instagram.

 

Пресцентр факультету технологічної і математичної освіти