Говорили про освіту в умовах новітніх підходів функціонування сучасної школи: для здобувачів ФТМО знову провели гостьову лекцію

Факультет технологічної і математичної освіти > Новини кафедри теорії і методики технологічної освіти та комп’ютерної графіки > Говорили про освіту в умовах новітніх підходів функціонування сучасної школи: для здобувачів ФТМО знову провели гостьову лекцію

Новий робочий тиждень розпочався з гостьової лекції зі здобувачами ІІ курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти факультету технологічної і математичної освіти на тему «Освіта в галузі «Технології» в умовах новітніх підходів функціонування сучасної школи». Захід відбувся 17 жовтня 2022 року в онлайн-режимі, на платформі ZOOM. До лекції долучилася вже відома здобувачам лекторка, директорка Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха м. Переяслав, Галина Кітаєва.

У ході проведення лекції обговорювались актуальні питання освіти в галузі «Технології». Адже сьогодні перед закладами освіти стоять масштабні завдання, метою яких є забезпечення високої якості загальної освіти як умови економічного розвитку країни, вихід на лідируючі позиції з рівнем освіти серед країн учасників міжнародних освітніх досліджень вже до кінця цього десятиліття.

Підбиваючи підсумки лекції, Галина Василівна наголосила, що профільне навчання є одним із ключових напрямів модернізації та удосконалення системи освіти нашої держави й передбачає реальне і планомірне оновлення школи старшого ступеня. Воно має найбільшою мірою враховувати інтереси, нахили і здібності, можливості кожного учня, у тому числі з особливими освітніми потребами, у контексті соціального та професійного самовизначення і відповідності вимогам сучасного ринку праці.

По закінченню лекції, Галина Василівна побажала майбутнім випускникам успішно скласти атестацію та захистити наукове дослідження, а також поповнити лави молодих і креативних педагогів шляхом працевлаштування за спеціальністю.

Пресцентр кафедри теорії і методики технологічної освіти та комп’ютерної графіки