Здобувачка університету Надія Войтенко створює живописні картини: онлайн-галерея робіт

Факультет технологічної і математичної освіти > Новини кафедри теорії і методики технологічної освіти та комп’ютерної графіки > Здобувачка університету Надія Войтенко створює живописні картини: онлайн-галерея робіт

Художник – це, найперше, індивідуаліст. Людина, яка живе своїм світом, ні на кого не озираючись. Справжній художник сам собі мірило й сам собі володар. Він має глибоке самоусвідомлення, як соціальне, так і духовне. І по творах митця майже завжди можна визначити, чи впевнений він у тому, що робить, чи природнім для нього є творчий процес, чи чесний він із собою і глядачем. Саме до таких людей варто віднести й здобувачку ІІ курсу ОР «Магістр» факультету технологічної і математичної освіти, спеціальності 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології) денної форми навчання Надію Войтенко, яка створює різножанрові живописні картини для себе, рідних та задля благодійних цілей.

Надія розповідає, що вперше захоплюватись мистецтвом почала ще в дитинстві. Її захоплювало все, що було пов’язане з фарбами та творчістю. Скільки себе пам’ятає розрадою та спокоєм для неї завжди було її маленьке хобі, особливо нині – в такий не простий і хвилюючий час для кожного.

«Кожна робота має для мене особливий сенс, який кожен інтерпретує по-своєму. Я щиро вірю в те, що творчість має величезну силу і здатна зробити цей світ кращим. Мені подобається спостерігати за навколишнім світом, шукати кольори та відтінки, щоб потім передати їх у своїх роботах. Адже всі кольори мають вплив на внутрішній стан людини та емоції. Саме вони дозволяють проявляти буяння почуттів, переживань, пристрастей» – зізнається Надія.

Поза живописом частину свого життя наразі вона присвячує навчанню. У цьому році закінчує ОПП «Середня освіта (трудове навчання та технології)» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014.10 Середня освіта (трудове навчання та технології). З 2023 року планує розпочати роботу вчителем трудового навчання та технологій, де обов’язково використає свої набуті знання та вміння під час навчального процесу з дітками та поділиться своїми вміннями створювати «прекрасне», адже має не лише творчі здобутки в  живописі,  а й у різній художній обробці матеріалу.

 

Пресцентр факультету технологічної і математичної освіти