Факультет технологічної і математичної освіти > Новини факультету > Дивись і пам’ятай: на ФТМО влаштували перегляд фільму до Дня пам’яті жертв Голодомору

У п’ятницю, 25 листопада на факультеті технологічної і математичної освіти відбувся перегляд фільму «Червоне намисто» до Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Захід розпочався з того, що студенти низько схилили голови в знак жалоби за мільйонними жертвами тих років. Страшним лихоліттям відгукнувся Голодомор для кожної української родини, залишивши по собі глибоку духовну рану, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців, і сучасне покоління.

За неповних два роки від голоду, організованого штучно, померло понад 10 мільйонів людей України. Три мільйони з них – діти. Голодомор 1932-1933 років – одна з найтрагічніших сторінок української історії, яка поглинула мільйони безневинних і не підлягає забуттю.

«Ми переглянули фільм, відзнятий на основі реальної історії життя 9-річної Тоні, яка пережила усі жахи того часу на власному досвіді. У стрічці вона розповіла, як складно жилося під час Голодомору», – діляться студенти.

Як здобувачі, так і викладачі уважно дивились та слухали фільм. Кожен з них зробив для себе висновок, що потрібно пам’ятати трагічні події тих років та робити все можливе, аби подібне ніколи не повторилося.

Ми маємо берегти пам’ять про тих, хто став жертвою, та боротися проти тих, хто продовжує злочини проти людства. Тому вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, можемо зробити.

Пресцентр факультету технологічної і математичної освіти