Учора обірвався життєвий та науковий шлях професора університету Володимира Юрженка

Факультет технологічної і математичної освіти > Співчуття > Учора обірвався життєвий та науковий шлях професора університету Володимира Юрженка

З великим болем та гіркотою сердець повідомляємо, що учора, 13 березня 2023 року, на 63-му році життя унаслідок тяжкої хвороби передчасно відійшов у Вічність доктор педагогічних наук, професор кафедри теорії і методики технологічної освіти та комп’ютерної графіки факультету технологічної і математичної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі Володимир Юрженко.

Володимир Васильович народився 20 квітня 1960 р. у місті Києві у родині службовців, Василя Яковича і Антоніни Георгіївни. Закінчивши у 1977 році ЗОШ № 195 міста Києва стає студентом факультету загальнотехнічних дисциплін Київського державного педагогічного інституту імені О.М. Горького, де, після закінчення навчання, у 1981 році, продовжив педагогічну діяльність викладачем у складі кафедри методики трудового навчання та креслення, очолюваної академіком Д.О. Тхоржевським.

З серпня 2016 року працював на посаді професора кафедри теорії і методики технологічної освіти та комп’ютерної графіки Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Гарант освітньої магістерської програми за спеціальності 014 Середня освіта (трудове навчання та технології).

Коло наукових інтересів Володимира Васильовича Юрженка було досить широким: історія та розвиток техніки і технологій, впровадження змісту і методик трудового навчання і технологічній у практику, професійна освіта вчителя, проблеми методології розвитку освіти і формування техніко-технологічної культури, актуальні інноваційні питання педагогіки, навчання і виховання студентської та учнівської молоді.

Володимир Юрженко залишиться з нами не лише у вдячних студентах, які пам’ятатимуть про свого навчителя, а й понад 200 наукових, науково-методичних та науково-публіцистичних праць. Він був одним із розробників методологічних підходів до формування техніко-технологічної культури особистості через зміст і структуру технологічної освітньої галузі в закладах загальної середньої освіти, співавтор навчальних програм та підручників з трудового навчання та технологій.

Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким Володимира Васильовича і розділяємо з ними біль утрати. Вічна память!

 

Пресцентр факультету технологічної і математичної освіти