Начальниця Переяславського управління Бориспільської філії КОЦЗ Любов Красова провела лекцію-зустріч для здобувачів спеціальності 015 Професійна освіта (Охорона праці)

Факультет технологічної і математичної освіти > Новини кафедри теорії та методики професійної підготовки > Начальниця Переяславського управління Бориспільської філії КОЦЗ Любов Красова провела лекцію-зустріч для здобувачів спеціальності 015 Професійна освіта (Охорона праці)

26 вересня 2023 року на факультеті технологічної і математичної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі кафедрою теорії та методики професійної підготовки для учасників освітнього процесу спеціальності 015 Професійна освіта (Охорона праці) було організовано та проведено відкриту лекцію-зустріч в он-лайн форматі зі стейкхолдером, начальницею Переяславського управління Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості Любовю Красовою.

За повідомленням організаторів, у ході он-лайн-зустрічі було розглянуто низку актуальних питань, які стосуються розвитку професійної освіти на сучасному ринку праці. Любов Андріївна розповіла про те, що на сайті Державної служби зайнятості існує єдиний портал вакансій на якому можна ознайомитися з переліком актуальних вакантних місць. Спікерка надала вичерпну інформацію щодо потреб ринку праці у фахівцях із професійної освіти.

«Станом на 25 вересня 2023 року з 82 актуальних вакансій Переяславського управління Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості, ринок праці потребує більше 40 кваліфікованих робітників різних спеціальностей», – зазначила Любов Красова.

Поза тим стейкхолдером було доведено до відома здобувачів інформацію про переваги працевлаштування внутрішньо-переміщених осіб. Любов Андріївна ознайомила з сучасним станом та процесами ринку праці, актуальними вакансіями, розповіла про переваги легального працевлаштування, а також про послуги служби зайнятості та ознайомила з активними державними програмами. Крім цього центр зайнятості надає консультаційні послуги зацікавленим особам щодо оформлення резюме, портфоліо для подальшого працевлаштування.

Учасники освітнього процесу активно долучалися до обговорення запропонованої тематики, задавали питання та отримували вичерпні відповіді на них. Переконані, такі види зустрічей мають ефективний результат для зацікавлення освітньої молоді у подальшому формуванні конкурентоспроможності на ринку праці майбутнього фахівця професійної освіти.

 

Пресцентр кафедри теорії та методики професійної підготовки