Факультет технологічної і математичної освіти > Новини кафедри теорії і методики технологічної освіти та комп’ютерної графіки > Представники ФТМО профорієнтували учнів ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький ЦПТО»: на яких перевагах акцентували увагу

26 березня 2024 року доцентами кафедри теорії та методики професійної підготовки факультету технологічної і математичної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі Іриною Каменською та Оленою Бокшиц та старшим викладачем кафедри теорії і методики технологічної освіти та комп’ютерної графіки Оксаною Пильтяй було проведено профорієнтаційну роботу в ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький ЦПТО».

Повідомляється, що у ході профорієнтаційного заходу представники ФТМО ознайомили майбутніх абітурієнтів з освітніми програмами за спеціальностями факультету та УГСП в цілому. Крім того, майбутнім абітурієнтам було надано інформацію щодо строків реєстрації заяв, конкурсного відбору і зарахування на навчання у 2024 році.

Також викладачки детально розповіли про правила, етапи вступної компанії 2024 року, умови вступу за державним замовленням/контракт на основі ПЗСО, особливості написання мотиваційного листа.

Науково-педагогічними працівницями було акцентовано увагу на системі грантів для оплати навчання майбутньому абітурієнту в обраному освітньому закладі, детально охарактеризовано можливість отримання фінансової підтримки студентам від держави для навчання в університетах завдяки справедливому розподілу цієї підтримки.

Важливо, що майбутні абітурієнти з допомогою проведеного опитування та надання вичерпної інформації щодо перспектив та переваг навчання отримали можливість визначитися зі своїм подальшим професійним спрямуванням.  Віримо, що віднині вони бачать його в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі.

 

Пресцентр факультету технологічної і математичної освіти