В УГСП підсумували Всеукраїнську науково-практичну конференцію пам’яті професора Володимира Юрженка «Інтернаціоналізація технологічної та професійної освіти: досвід та перспективи»

Факультет технологічної і математичної освіти > Новини факультету > В УГСП підсумували Всеукраїнську науково-практичну конференцію пам’яті професора Володимира Юрженка «Інтернаціоналізація технологічної та професійної освіти: досвід та перспективи»

З 15 по 16 квітня 2024 року за ініціативи факультету технологічної і математичної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі  у змішаному форматі (в залі конференц-залі імені Василя Сухомлинського та на платформі Microsoft Teams – прим.авт.) відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція пам’яті професора Володимира Юрженка «Інтернаціоналізація технологічної та професійної освіти: досвід та перспективи». Участь у події взяло понад 300 осіб з кола науковців, освітян, студентів.

Повідомляється, що конференція була присвячена пам’яті доктора педагогічних наук, видатного професора Володимира Юрженка та пошанувала його внесок у розвиток науки та освіти, пригадала ключові віхи його діяльності, стала продовженням його наукової справи шляхом обміну досвідом та ідеями у галузі технологічної та професійної освіти.

На початку заходу з вітальним словом виступив ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур:

«Ця конференція створює майданчик для обміну новими дослідженнями, ідеями та практичним досвідом у галузі технологічної та професійної освіти. Це сприяє розвитку наукового співтовариства та стимулює нові дослідження та інновації, а тема наукової конференції є досить актуальною в сучасному світі».

Натомість декан факультету технологічної і математичної освіти Олексій Гончаренко додав, що подібні заходи мають велике значення для розвитку наукової спільноти та освіти в Україні в цілому.

Також до вітального слова приєдналися  проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник; проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Василь Дудар; кандидат хімічних наук, професор, директор Інституту досліджень, інновацій та технологічного трансферу Державного педагогічного університету імені Іона Крянге (Кишинів, Республіка Молдова) Едуард Коропчану; заступниця директора з наукової роботи Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського Ганна Романова; професорка ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України Тетяна Чубіна та  кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики технологічної освіти факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Юлія Срібна.

Наукова спадщина професора Володимира Юрженка складається з глибоких досліджень у галузі освіти та технологій, які відображають його вагомий внесок у розвиток сучасної технологічної та професійної підготовки. Конференція стала не лише вшануванням його діяльності, а й важливим етапом у подальшому розвитку цієї сфери в Україні.

 

Пресцентр факультету технологічної і математичної освіти