Попри те, що ми живемо в час суцільної комп’ютеризації, дедалі частіше можна зустріти людей, котрі, не зважаючи на складні часи, намагаються прикрасити світ власними руками. Погодьтеся, мати у своїй колекції ексклюзивну річ набагато приємніше за придбану в крамниці.

Уже понад півроку студентка 3 курсу факультету технологічної і математичної освіти, сп. 014 Середня освіта (трудове навчання та технології) Вікторія Волохонська виготовляє м’які іграшки із плюшевої пряжі у техніці «Alize Puffi» та амігурумі. Своїм досвідом вирішила поділитися зі сковородинівцями.

Alize Puffi – це плюшева пряжа, яка виготовлена у вигляді довгих петельок, завдяки цим готовим петелькам можна в’язати пряжу на пальцях, не застосовуючи додаткові інструменти. Пряжа буває в однотонною або кольоровою. Ця пряжа дуже легка для навчання дітей виготовляти іграшки або ж інші вироби.

«Моєю першою роботою була іграшка-подушка «Пончик» виконана технікою «в’язання руками» з пряжі Alize Puffi. Пізніше я спробувала виготовити складніші іграшки: зайчика і ведмедика. Виготовивши ці іграшки, мої знайомі почали просити, щоб і їм щось виготовила на замовлення» – розповідає Вікторія, яка не зупинившись на вдосконаленні своїх навичок, почала шукати нові техніки в’язання іграшок.

«Зупинилась я на техніці в’язання гачком амігурумі. Особливістю таких іграшок є непропорційність голови до решти тіла. Іграшку в’яжуть невеликими деталями, які потім в’язують чи зшивають між собою, але не повинно бути занадто багато дрібних деталей а також не варто використовувати безліч видів петель. Для в’язання в цій техніці зазвичай використовують плюшеву пряжу, акрилова пряжа, бавовняна, вовняна. Наповнюють іграшки синтепоном, синтепухом або холофайбером» – продовжує здобувачка та додає, що для початківців дана техніка є не із простих, тому краще скористатися схемами або відео уроками по виготовленні іграшок де розповідають поетапне в’язання. Запевняє, що якщо дотримуватись всіх правил, то амігурумі ні для кого не буде складною технікою.

Наразі Вікторія не збирається зупинятись на досягнутому і планує вдосконалюватись у техніці амігурумі, і можливо навіть монетизує своє захоплення. Поки що в’яже лише для себе та для знайомих по проханню.

І ми щиро бажаємо Вікторії розвивати своє чудове захоплення, адже воно несе в собі заряд позитиву та радості. Зичимо побільше нових цікавих робіт, здійснення життєвих та творчих планів на втіху усім довкола!

Пресцентр факультету технологічної і математичної освіти