«Розвиток партнерських відносин – стимул рухатись вперед!»: доценти Ірина Каменська та Олена Бокшиц завітали до Національного університету «Чернігівський колегіум»

Факультет технологічної і математичної освіти > Новини кафедри теорії та методики професійної підготовки > «Розвиток партнерських відносин – стимул рухатись вперед!»: доценти Ірина Каменська та Олена Бокшиц завітали до Національного університету «Чернігівський колегіум»

На початку вересня 2023 року доценти кафедри теорії та методики професійної підготовки факультету технологічної і математичної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі Ірина Каменська та Олена Бокшиц завітали до Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка де зустрілися із доктором педагогічних наук, професором кафедри професійної освіти та безпеки життєдіяльності, директором ННІ професійної освіти та технологій Олексієм Торубарою та доктором педагогічних наук, професором, завідувачем кафедри професійної освіти та безпеки життєдіяльності Вадимом Ребенком.

Як розповідають сковородинівські викладачки метою зустрічі був розвиток партнерських відносин як стимул рухатись вперед, обмін досвідом та взаємообмін пропозиціями від академічної спільноти. Також згідно договору про партнерські відносини між закладами вищої освіти було реалізовано та налагоджено процес задля покращення академічної мобільності здобувачів закладів вищої освіти.

Поза тим учасники зустрічі обговорили перспективні напрямки подальшої співпраці та висловили готовність максимально сприяти поглибленню співробітництву між університетами. Значна увага була приділена й актуальним питанням щодо розвитку професійної освіти, формуванню конкурентоспроможного випускника на ринку освітніх послуг України, фахівця нової формації.

«Варто зазначити, що такі зустрічі допомагають народженню духа гарної, дружньої взаємодії у діяльності науково-педагогічних працівників. Практика доводить, що саме такі заходи, насамперед, дозволяють здійснювати обмін передовим досвідом, його реалізацію у науково-освітнє середовище з метою удосконалення педагогічної майстерності у контексті реалізації завдань вищої школи», – додають Ірина Степанівна та Олена Миколаївна.

Нині як важливо розвивати партнерські відносини між закладами вищої освіти, розширювати культурний простір, академічну мобільність, дотримуватися академічної доброчесності, удосконалювати професіоналізм, якість сучасної професійної освіти та вдало створювати спільні бізнес проєкти.

 

Пресцентр кафедри теорії та методики професійної підготовки